Monday, August 25, 2008

Hupisaarten rakentaminenHupisaarten itäosan rakentaminen on taas sunnitteilla! Kyllä sen huomasi puistossakin - kuten kuvasta näkyy. Kepissä lukee KP-43. Eiköhän tällainen keppi suunnitteluun kuulu.

Hupisaarilla on alueita, joita voisi ottaa käyttöön, puiston palvelukseen, erityisesti vanhan sähkölaitoksen ympäristössä. Lasaretinväylän reunaa leikkipuiston kohdalla en tässä suhteessa ymmärrä. Kuva on kanavatörmän reunalta. Mieli alkaa heti torjua peikkoja, joita ei kenties olekaan, mutta tällä kohden ei ole tilaa ellei Hupisaarten liikennettä siirretä pelkästään rantareitille. Nytkin liikennettä on niin, että kameraansa saa jatkuvasti varoa. Lisäksi melko vastikään istutettu nuori puusto pitäisi taas hävittää.

Kuvan kohdalla kanavatörmän edustalla on monia erilaisia kuusia ja lehtikuusia, kynä- ja vuorijalavia, kookas kujasalava ja monia pensaita. Joukossa on myös kuvan kandanlehtikuusi (Larix laricina). Puut ovat juuri paikoilleen asettuneita.

Lasaretinkanavan penkassa on muuten vuosikausia kasvanut keltamo (Chelidonium majus) ja melko runsaasti puistolemmikkiä ja kieloa. Keltamo on Oulussa harvinainen tulokas, mutta ilmeisesti hitaasti myös tänne vakiintumassa.

No comments: