Saturday, December 13, 2008

Sininen hetki - The Blue MomentAamulla kun menen töihin seitsemän jälkeen, on pimeää. Kahvitunnillakin yhdeksältä on vielä pimeää, sen jälkeen alkaa hämärtää, ja auringon nousuaika on tänään 10.20. En tosin heti muista milloin olen viimeksi aurongon nähnyt, ehkä se oli marraskuun puolivälissä Kalimenojan retkellä. Kuukausi sitten? Kun lähden töistä kolmen tai neljän välissä, hämärtää, mutta myös sinertää. On sininen hetki! Tässä on yhden iltapäivän kuvia Kasvitieteellisestä puutarhasta.Tänä harmaana syksynä olen tehnyt "vastavaloisia" eli värikylläisiä töitä. Tekniikkana on edelleen useiden valotusten yhdistäminen ja RAW-kuvien muokkaus. Olen kokeillut muokkaukseen erilaisia ohjelmia ja monia säätöjä. Vasta tänä syksynä olen päässyt kunnolla RAW-kuviin kiinni ja tajunnut kuinka paljon niissä onkaan pimiössä muokattavaa tietoa. Kuva on tulkinta.

1 comment:

Leena said...

Hyvää väli viikonloppua Ouluun!

Tekstiisi viitaten voin kertoa, että tänään ajoimme Lahdesta Joensuuhun auringon paisteessa! Ensimmäiset auringon säteet moniin, moniin viikkoihin, en tosiaan muista, milloin näin aurinkoa täällä viimeksi!

Lauseesi "kuva on tulkinta" tuntuu minusta hykerryttävän mukavalta - paha vain, etten vieläkään ole saanut itseäni keskittymään oikein opiskeluun, "napsuttelujeni" tuloksena pilaan kuviani ihan silmin nähden :) Mutta joskus vielä. . . !

Siniset hetkesi ovat nautinnollista katsottavaa!