... eli talvilomat on vietetty. Kaksi kuukautta meni lomilla, flunssassa ja muuten puuhastellessa Oulun puistojen kanssa. Naputtelin tietoja Oulun puistokasveista Access-tietokantaan. Siellä on nyt omat havainnot, Henry Väreen 1996 Puisto-oppaan tiedot, Oulun kaupungin ns. puistokorttien ja useiden puistosuunnitelmien tiedot. Tietoja on yhteensä 30 Oulun puistosta. Taustalla on myös Oulun kaupungille tekeillä oleva kirja Oulun puistoista, olen siinä yhtenä mukana.
Tietokannassani on nyt noin 1400 tietuetta eli lajihavaintoa. Lajeja tai tarkemmin sanoen taksoneita (alalajeja, viljelylajikkeita) on 239. Henry Väreen Puisto-oppaassa vastaava määrä oli 178. Uusia lajeja ei ole tullut 51:tä, sillä otin nyt mukaan myös Suomen luonnonpuut- ja pensaat, rauduskoivut, tuomet, pihlajat jne. Niitä on myös istutettu puistoihin, toisaalta niitä myös jätetään uusiin puistoihin (esimerkiksi Kiikeliin). Mutta voisi niitä suosiakin. Uusimpia koristepensaita Oulun puistoissa on esimerkiksi lamohietakirsikka (Prunus pumila var. depressa) Hupisaarten kalatien istutuksissa. Se on niin matala maanpeittokasvi ettei sitä heti puuvartiseksi uskoisi.
Taidan tehdä tästä tänä vuonna oikein laajan Oulun puistoja esittelevät blogin... Jospa osaisin jossain vaiheessa laittaa tietokannan myös nettiin. Se voi jädä pelkäksi ajatukseksi mutta katsotaan.
Sunday, January 20, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Huikea saavutus tuo tietokannan värkkäys. Jos laitat nettiin, niin täällä on ainakin yksi varma käyttäjä tiedossa!
Haluan sen nettiin, joskus. Kai se menisi vaikka kauppapaikkaohjelmalla. hain yhdelle tietokantakurssillekin, mutta se ei ehtinyt edes alkaa. Mutta täytyy ensi kesänä käydä "maastossa" puistot läpi. Yleisimmistä puistolajeista minulla ei ole muistiinpanoja eikä -kuvaa. Oliko siinä kiiltotuhkapensasta... en muista...vaikka kymmenesti olen kävellyt. Siis, joskus, tai ennen pitkään.
Kuulostaa tutulta. Yhtä olen väsännyt joskus, mutta se meni opetuskäyttöön tai tuskin toteutui sellaisena kuin haaveilin: kartasta klikkaamalla aukeaa tietokannasta tiedot. Jäi kesken kun vaihdoin firmaa. Omaa ei jaksa väsätä, sillä kuvia ei ole riittävästi eikä tarpeeksi laadukkaita. Tyydyn Alankoon ;) ym. guruihin.
Ehkä kiinnostusta ja tarvetta tuollaiselle olisi kun toinenkin sellaisesta haaveilee. Karttakäyttöliittymä olisi kyllä mielessä, saas nähdä. Sellaisen päivittämisessä olisi myös jatkuvaa työtä, puistot muuttuvat jatkuvasti. Mutta ehkei tarvi pyrkiä täydelliseen...
Post a Comment