Thursday, September 18, 2008

Olo kuin ontarionpoppelilla...... nimittäin tällä Peltolan entisen psykiatrisen edustan vanhalla puulla (oikeanpuoleisella). Sillä on latvus katkennut, epäsäännöllinen, harsu. Tällainen olo tuli myös itselle kun kävin tien toisella puolen, Kontinkankaalla, lääkärissä. Sairautta tuli loppuelämäksi. Kurja olo tästä päivästä. Silti marssin katsomaan tätä vanhaa puuta, ontarionpoppelia (Populus x gileadensis). Sillä on sydämenmalliset, paksut lehdet.

Kotimatkalla pysähdyin vielä Linnansaareen. Aurinkoa ei ole taivaalta viime vikkoina juuri näkynyt, nyt oli aavistus. Kuvasin alla olevan kuvan siperianpihdasta (Abies sibirica) ja vaahterasta HDR-tekniikalla eli kolme eri tavoin valotettua kuvaa. Kuvat yhdistin Photoshop CS3:n yhdistä HDR-kuva -tekniikalla. HDR:stä ei nyt paljon iloa ollut - valo olisi saanut olla jyrkempi ja maisema värikkäämpi. Täyskokoisessa kuvassa on kyllä runsaasti yksityiskohtia lehvästöissä.

Pihdat ovat parhammillaan kauniin säännöllisiä, pystyjä, ylväitä, ja lehdet eli neulaset käteen pehmeitä.


1 comment:

Leena said...

Ikävä kuulla lääkärissä käyntisi tuloksista, mutta innostus johonkin auttaa paljon sopeutumisessa ja elämän ilon säilyttämisessä ja sinä olet innostunut, tiedät varmaan, mihin kaikkeen :)

Mukavia virkeitä kuvausilmoja, aurinkokin saisi vähän kurkistella ja antaa syksyn värien loistaa !