Monday, October 27, 2008

Hupisaarilla vieläkin kuvattavaaKuvassa on Kiikkusaaren rautatienomenapuu (Malus ´Hyvingiensis´). Tämä riippaoksainen koristepuulaji on koristanut aikanaan erityisesti asemia; niille sitä tuotettiin Valtionrautateiden keskuspuutarhasta Hyvinkäältä. Nykyäänkin se on Hyvinkään nimikkopuu. Riipaoksainen lajike syntyy varttamalla.

Kuva on jälleen HDR-kuvan tyyppinen. Tällä kertaa se on tehty Photomatix 3.1 -ohjelman avulla. Sävysäädöistä on kuitenkin vastuussa tekijä... Tämä kuva on kuitenkin tehty eri valoituksia sekoittamalla (blending), ei varsinaisilla HDR-säädöillä. Nämä kuvat olisivat paremmin edukseen suurikokoisina koska yksityiskohtia on niissä runsaasti.

Kiikkusaaren balkaninhevoskastanja (Aesculus hippocastanum) on lokakuussa melkeinpä "liekeissä". Vai lieneekö liekkejä liikaa??
Alla kolmas kuva, Paratiisisaaren muurilta, jolta löytyy monia erikoisia köynnöksiä. Nämä penkit ovat muuten Hupisaarten lämpimimpiä, ainakin keväällä. Tämä kuva on otettu eilen auringonlaskun aikaan. - Kuva on yhdistetty 5 valotuksesta HDR-kuvaksi Photomatixilla.

No comments: