Sunday, October 19, 2008

Syyskuva HDR-väreissäKuva on Hupisaarilta, tältä aamulta. Kuvan puut ovat edessä, kun tulee taidemuseon kohdalta puistoon. Vasemmalla on lehtikuusia (tarkemmin en nykyään halua arvailla! olkoot Larix hybrids), oikealla ryhmä siperiansembroja (Pinus cembra ssp. sibirica - tosin en tiedä onko Oulusta kukaan yrittänyt etsiä alppisembroja, ssp. cembra).

Näin kaunista ei aamulla Hupisaarilla ollut, vaikka pilviverho hetkeksi harsuuntuikin! Kuva on HDR-kuva, tällä kertaa se on yhdistetty viidestä raw-kuvasta (5 x 0,7EV -vaihteluvälinä). Yritin korjailla virheitä, joita edelliskerralla tein...
Ehkä myös kuvan säätö on tullut jo tutummaksi. Periaatteena on kuitenkin, että ruoho, taivas, puut ovat kaikki oikein valotettuja, eikä minnekään jää hyvin tummia varjoalueita. Värit ovat siis olemassa mutta eri kuvissa, ja lopullisessa kylläisinä!

Kuvan osa-alat ovat myös eri tavoin tarkkoja. Tämä johtuu hienoisesta tuulen aiheuttamasta liikkeestä; oksat ovat liikahtaneet valotusten välissä. Mutta tuuli on sattunut vain osaan oksista - aamulla paikalla ei huomannut mitään!

No comments: