Wednesday, July 8, 2009

The Combination Photo Blog

CombPhotgBlog

CombiPhotoBlog on Leenan ja minun uusi blogi! Kokeilemme kimpassa yhdistelmäkuvien tekemistä. Blogi on itse asiassa jatkoa PlantPhotoBlogille, jossa olen kokeillut kaikenlaista. Niinpä jatkamme hdr:ää, blendaamme, luomme tasoja ja panoraamaa. Creative, sanoisi anglosaksi. Makroa, abstraktia, maalauksellista, himmennettyä ja epätarkkaa. Ja melkein aina kasveista. Leena aloitti entisöijänä ja koristemaalarina, mutta sabluunat löytyvät nyt tietokoneesta.

Jostain syystä CombiPhotoBlogin avajaiskasviksi tuli horsma. Eli ensimmäiset neljä postausta sisältävät kuvia vain horsmista. Tai paremminkin horsmista tehtyjä kuvia. Mutta tätä siellä ei ole:Horsma kukkii nurmikolla... voisi nimi olla, kasvupaikan mukaan. Mutta taas opin jotain horsman kukan kauneudesta.

Kuva on jalustalla otettu tyylipuhdas HDR-kuva. Vahvat värit! Koko kukka näyttää kuin uudelta.

Lopuksi huvituskuva, Kasvitieteellisen puutarhan lammelta:
Isosorsimo halkaisee osmankäämin lehden

Tässä toinen silmää koetteleva kuva. Vuosi sitten en olisi osannut aavistaa, että näin voi kuvata. Kaksi kuvaa! Jälkeenpäin on itsekin vaikea ymmärtää, kuinka tämän tein. Mutta tekniikka on HDR:n kääntöpuoli eli kuinka käyttää halot hyväksi. (Telejatkeen kanssa polttoväli 420 mm, f10, suljinaika vaihteli 1/100 - 1/160 sek.)

---

Mutta kuka perustaisi Oulun luonto portaalin!?

Uusi CombiPhotoBlog -blog vaatii huomiota, mutta tätäkin blogia haluaisin jatkaa. Mutta haluan myös laajentaa aihepiiriä ainakin hiukan puistojen ulkopuolelle. Haaveena olisi Kaupunkiluontoblogi tai Urban Nature blogi, mutta tällaiseen laajennukseen tarvitsisin tähänkin blogiin yhteistyökumppanin tai -kumppaneita. Tai - kuka perustaisi Oulun luonto -portaalin, jossa olisi juttuja ja blogeja Oulun ja sen ympäristön luonnon eri puolista.

No comments: