Tuesday, March 6, 2007

Saukko Hupisaarilla! - Otter in the CityparkKävin tiistaina iltapäivällä Hupisaarilla. Lehdissä oli kerrottu, että Hupisaarilla on nähty saukon jälkiä. - Ja eivätkös ne ole tässä kuvassa, Kiikkusaaren ankkalammella. Kiertelin muitakin väyliä mutta ainakaan näin tuoreita en muita nähnyt. Pehmeässä lumessa matalajalkaisen saukon vatsa on viistänyt lunta ja paikalle on tullut ura. Saukko on liikkunut tapansa mukaan laukkaamalla, parihyppelyä. Se taas näkyy alapuolen toisesta kuvasta paremmin, kovemmalla alustalla. Jäljet ovat kuin kärpällä, paljon suuremmat vain.

Saukko oli myös tonkinut kivenkolot ja jäätelien aluset etsiskellen vapaata vettä. Parin metrin matkan se oli mutkitellut jään alla kivikasassa. Pehmeässä lumessa jälkijono taisi olla melkein 20 cm leveä, tuskin siis selvästi pienempi minkki. - Pari vuotta sitten arvelen myös nähneeni saukon jäljet Hupisaarilla, mutta asia jäi vähän epävarmaksi. Korjatkaa jos nyt olen väärässä!

Lopuksi: Kävelin Hupisaarilta keskustaan ja mielestäni näin Kaupungintalon kohdalla Plaanaojassa myös - saukon jäljet. Rupesi jo epäilyttämään itseänikin. Jälkiä oli runsaasti, sulasta sulaan, ja otin myös niistä kuvia. Kukahan vahvistaisi - hiukan etäältä otettuja kuvia on! Mutta kaikki kuvat tässä ovat Hupisaarilta samasta jälkijonosta.

Kuvia voi klikata suuremmaksi.


Otter (Lutra lutra) has been in the park Hupisaaret! It is trying to find free water.

1 comment:

Anonymous said...

Minun saukkoni asuu siinä juovassa, joka on lähinnä Kasarmintietä. Se tulee joka yö puolen yön aikaan juovasta jokeen pumppuaseman seinän viertä ja livahtaa jokeen, siinä kohdassa, missä penkka alkaa. Tänään se livahti vain parin metrin päässä minusta jokeen. Koirani on joka kerta haukkunut sille, mutta se ei ole moksiskaan. Tuntee jo varmaan meidät. Kerran se meni jäätä pitkin sulaa kohti lohipadon luota. Terveisin Leena ja sen koira Ronja