Wednesday, June 20, 2007

Myllytullin ruusupuistoKeskellä Myllytullin kaupunginosaa on ihastuttava pieni puisto, Ruusupuisto. Se on melko uusi puutarhamainen idyllipuisto. Se on rakennettu aivan rakennusten tuntumaan, miltei seiniin kiinni. Niinpä parvekkeella voi istuskella aivan kukkivien pihasyreenien latvuksissa.

Puiston puutarhamaisuutta lisää sen monilajisuus. Se näyttää enemmän viherpeukalon kuin puisto-osaston töiltä. Puistossa on monia erilaisia puita, pensaita ja perennoja. Käydessäni nyt ensi kertaa (19.6.) omenapuiden kukat olivat jo lakastuneet. Pensaista kukkivat lumipalloheisi (Viburnum opulus), hienot valkoiset ruusut (harisoninruusu?, Pimpinellifolia-ryhmää??) ja pihasyreenit (Syringa vulgaris). Varsinainen ruusuaika on vielä edessäpäin.

Isossa yläkuvassa on kukkiva lumipalloheisi taustanaan vanha kruununmakasiini.

Pikkukuvissa on saarnen varjoista kuvattu yleiskuva pikku puistoon ja kukkivat ruusu- ja syreenipensaat parvekkeen alla.

P.S. Ajo-ohje: helpointa on kävellä taidemuseon parkkipaikalta, energialaitoksen vierestä, sisälle Myllytulliin - leveä katu johtaa suoraan hiukan piilossa olevaan puistoon. Ajaminen sisälle Myllytullin labyrinttiin on oudolle tuskallista, sillä hyvin pian huomaa päätyneensä pyörätielle.No comments: