Wednesday, August 29, 2007

Se on harmaaleppä!
...nimittäin tuo sateenvarjomainen muita tummempi puu kuvassa. Joskus keväällä jo julkaisin siitä kuvan lehdettömänä ja ihmettelin mikä ulkomaanleppä se on. Mutta kun yliopiston puutarhassa ollaan, kaikenlaisiin yllätyksiin pitäisi varautua. Toissapäivänä intendentti Mirja Siuruainen sitten kuiskasi kulkiessaan ohi: "Harmaaleppä se on, sivustollasi." - Luonnosta löydetty, Mirja jatkoi. Niinpä tietenkin, joku outo muoto, luonnon oikku. Ja kasvintuntemukseni sai taas pahan kolhun.

Muoto on silti hieno, ja puu koko kasvutavaltaan. Eikä siinä oikeastaan mitään muuta outoa olekaan kuin tuo kasvutapa, tasalatvainen kuin terijoensalava, ja pensasmainen. En nyt tiedä onko muodolla jotain nimeä, ehkä joku kuiskaa senkin.

Alla on siis kuva samasta pensaikosta - panoraama puitten alta siis. Kuva on koottu muuten neljästä eri kuvasta. Suosittelen - klikkaa suuremmaksi!Lehdetkin sen paljastavat - harmaaleppä mikä harmaaleppä. Tästä kuvasta sen olisikin tunnistanut kun ei tarvitsisi katsoa koko puuta / pensasta.

3 comments:

Anonymous said...

Enpä saanut tänä aamuna kuviasi näkymään (aikaisemmat kylläkin). Kiitos mielenkiintoisesta ja kauniista blogista.

Lassi said...

Kiitos kertomasta - johonkin olivat yön aikana hävinneet. En osannut kuin laittaa uudestaan, minulla kuvat näkyvät nyt.

Anonymous said...

Niin täälläkin, kiitos!