Monday, June 9, 2008

Yhdestä ja samasta puusta, pilvikirsikastaOlen tehnyt puistokirjaan viimeisiä töitä. Keräilin puutteita, ja koska tarvitsin toimivia pieniä kuvia kuvasin joko 70 mm kiinteäobjektiivisella tai sillä ja makrolinsillä. Siispä en juuri maisemakuvia saanut, vaikka puistoissa on alkamassa kaikkein näyttävin kesä. Pilvikirsikka kukkii, omenapuut aloittelevat. Angervoista aloittavat norjanangervot ensin. Mutta tässä yksi aihe, Ainolan pilvikirsikka, neljään tapaan kuvattuna.
Koskenniemen patsas kahlaa norjanangervoissa, purjehtii pilvikirsikassa, kuin poutapilviä, kumpikin. Näin pikkutelekin puristaa.
Pyöräily pilvikirsikkaan.
Tämä on minun suosikkini. Lähikuva, josta häipyy perspektiivi. Kuva näyttää kaksiulotteiselta, toisaalta kuvasta näkyy hyvin kukkatupsut eli kukat tyhjien oksin päissä.

Olen saanut uuden koneen, en ole profiloinut näyttöä. Lightroomissa kuvat näyttivät olevan ok, mutta Blogger eli blogi-isäntäkö ne kirkastaa niin että hiukan latteutuvat menettävät kontrastia? Tuottaako näytönohjain nyt eri kuvan selaimeen ja Lightroomiin?? Onko se mahdollista? Kestää aikansa päästä sinuksi...

No comments: