Wednesday, July 2, 2008

Ainolanpuistossa 1.7. kukkii...syreenit.. ja esimerkiksi peuke eli makedonianmänty (Pinus peuce).

Nämä kuvat ovat siis Ainolasta heinäkuun ensimmäiseltä päivältä. Ainola on se Hupisaarten saari, jossa museo sijaitsee. Yläkuvassa on tuttu pihasyreeni (Syringa vulgaris). Myös valkoinen pihasyreeni ('Alba') on tuttu ja helppo huomata, mutta Kokenniemen patsaalta vähän museoon päin kukkii juuri nyt Oulun puistojen tiettävästi ainoa nuokkusyreeni (Syringa reflexa). Kuten kukista nyt näkee, ne ovat todella nuokkuvia. Kovin runsaasti se ei kuki.

Vanha likusterisyreeni (Syringa reticulata) taas on myöhäinen, se ei kuki vielä. Se löytyy läheltä Plaatansaareen menevää pyörätietä.

Kun puistossa on vielä puistosyreenejä (Syringa x henryi) museon edustalla ja unkarinsyreenejä (Syringa josikea) niiden lähellä nurmikon reunalla, niin Oulun keskustan puistoissa kasvavat syreenilajit alkaa olla lueteltu.
Mutta, kuten sanottu, puistossa kukkii myös makedonianmänty. Kuvatta jäävät tällä kertaa myös kukintaa aloitteleva koiranheisi ja mm. mustamarjaorapihlaja. Kumpikin löytyy pyörätien varresta melko keskeltä puistoa.


No comments: