Sunday, April 12, 2009

Ei metsää ilman kääpää
... tai jos metsässä ei ole kääpää, ei se oikeastaan ole metsä. Siinä tapauksessa laho puu on viety pois. Nykyään talousmetsissä näkee jopa vähemmän kääpiä kuin kaupunkien puistoissa. Tosin sielläkin niitä pelätään.

Täällä kotikylässänikin on metsälaki voimassa. Sen myötä luonnontilaisen kaltaista metsää löytyy laikkuina sieltä täältä, esimerkiksi pienen joen, Kalimenojan, rannoilta. Joen varteen on jätetty muutaman metrin hakkaamaton vyöhyke. Kuvan Lehtikankaankoskella olemme vaimoni kanssa käyneet kävelylä varmaan kuukausittain. Niinpä myös tänään. Näin talvinen on näky 12.4.!

Mutta tulipa kiva kuva kantokäävästä. Tämä on nyt HDR-tyylinen kuva, millä tarkoitan, että siinä on käytetty Photomatix-ohjelman tarjoamia tyylikeinoja. Tähän kuvaan se tuntuu istuvan; hauska tuo ruskeanoranssi joki ja punainen kääpä... Ruskeata se vesi oli, ja punainen se kääpäkin - uskokaa pois.

Mutta vielä kaupunkimetsiin

Pari viikkoa sitten Minna Terho väitteli kaupunkipuiden kunnosta Helsingissä. Hän etsi tutkimuksessaan uusia keinoja arvioida puistopuiden kuntoa, jotta niitä ei kaadettaisi turhaan. Asiasta on myös väitöksen myötä keskusteltu, tässä pari linkkiä.

Keskustelu Helsingin Sanomissa

Juttu Kaupunkimetsä-blogissa

Minulle oli uutuus tämä Kaupunkimetsä-blogi! Sellaistakohan olen itsekin pitänyt? Täytyisikö tästä luoda kansallinen liike.

Käävät kaupunkeihin turvaan!

No comments: