Wednesday, April 22, 2009

Valoa, mutta yhä talvea
Ajatus pyörii vielä näyttelyn tiimoilla päivittäin. Tuossa oikealla on muutama linkki aiempiin posteihin. Tänään mietin taas mitä kuvia jäi pois ja miksi. Tässä on yksi, Kasvitieteellisestä puutarhasta. Kasvitieteellisestä ei tullut mukaan ylipäätään yhtään kuvaa. Paikka taitaa olla vielä niin nuori.

Joulu- tammikuussa kuvasin kyllä kasvitieteellistä yöaikaan. Ylhäällä on yksi niistä, otettu 29.12.2008. Oli kyllä täysi yö, vaikka kello näyttää kameran mukaan olleen vasta puoli kuusi.

Tänään kävi mielessä että käyn töistä lähtiessä ottamassa muistista kuvan uudestaan. Tämä kuva on otettu 22.4. eli liki neljä kuukautta myöhemmin. Neljältä aurinko paistaa täysillä. Kuva tuli nyt vastavaloon. - Melko hyvin muistin kuvakulman, mutta en ihan.

Kuva syntyy valosta, niin tämäkin kuvapari. Ellei näyttönne ole liian tummaksi säädetty, yläkuvassa pitäisi näkyä monia vihreän sävyjä. Puutarhan lamppujen valo on vihreää - talvella sen huomaa, ei niinkään kesällä. Vihreästä lumesta huolimatta tai ehkä sen takia tämä kuva on ollut tämän talven suosikkejani.

Ai niin, kuvan puut... ne ovat punasaarnia (Fraxinus pennsylvanica), joista kirjoitinkin blogiin monta jutuua syksyllä. Näitten puitten oksat kaartuvat kauniisti, samoin ylös kurottuvat pikkuoksat. Oikeastaan nuo oksat ovat värien kanssa yläkuvan tärkein elementti.

Kuva kävi jo kirjapainossakin, mutta ei löytänyt "kaveria" näyttelyyn. Blogissa on kyllä kasvitieteellisen keskitalvelta muutama muukin yökuva. Ne löytyvät Botanical gardens - tunnisteella.

Ja muistutetaan vielä, että toisessa kasvikuvablogissa on myös meneillään vuodenaikaissarja, Kalimenojan koskelta.


No comments: