Sunday, April 19, 2009

Ruusuja, ja risujaOstin eilen Oulun Stockmanilta kimpun ruusuja. Kukat joutuvat meillä kuvattavaksi, niin nämäkin. Yllä ruusukimppu tämänpäiväisessä kunnossaan... Mikähän meni vikaan? Ruusut olivat aukeamattomia pikkuruusuja kylmäkaapista, toin ne kotiin alle puolen tunnin, ne oli hyvin pakattu ja löysivät heti vaasiin. Lyhensin varsia. Kun aloin kuvata kukista makroja, niistä löytyi pieniä keltaisia pisteitä kaikkialta, kuihtumisen alkuja. Pilalla kaikki, eikä kestänyt kuin hetken kun ne nuupahtivat liki kuvan tämänaamuiseen kuntoon.

Yhden lähikuvan onnistuin ottamaan ilman keltaisia pilkkuja, se alla, ja täyttäköön se koko kimpun tehtävän.Päivän mielenkiintoisin kuva taisi olla tämä: pinkkiin ruusuun kuuluu piikki pistävä...

2 comments:

SusuPetal said...

Minusta ruusut ovat oikeastaan parhaimmillaan silloin, kun niiden antaa kuihtua hiljalleen -muuttavat väriä mukavasti, kuvauksellista.

Tuo piikkikuva on mainio.

Lassi said...

Niin--- hiljalleen, mutta kun se kävi silmissä. Löysin kyllä netistä selityksiä ja ohjeita ammetta myöten. Mutta mukavaahan se on, saada kuvattavaa.