Friday, May 30, 2008

Puistot valmistautuvat kesäänEtelä-Suomessa eivät taida oikein tajuta, ettei tuomi meillä vielä kuki. Se on kyllä juuri ajassaan. Oululaisena se on mielessäni lakkiaisten puu, niin nytkin. Tuomentertun alimmat kukat ovat juuri auenneet.

Pokkisen, Madetojan ja Heinätorin puistot ovat valmistuneet juuri, remontistaan. Yläkuvassa Polkisenpuistoon Kaupunginojan suulle on syntynyt uusi katselupaikka. Sitä reunustavat uudet puuntaimet ovat riippapoppeleita ja isoriippasalavia. Tästä tulee hieno! Vähän samantapainen näköalapaikka on myös vastapäätä Linnansaaren kärjessä.

Hupisarilla on jo paljon kukkivaa. Ainolassa parhaimmillaan koreanonnenpensaat, lehdettöminä mutta keltaisia pikkukukkia täynnä. Kunnon kuvaa en saanut. Kesän valo on ongelma, iltahetkiä lukuun ottamatta. Onnenpensaat eivät hehkuneet niin kuin olisin halunnut, varjossa kun olivat.

Panen tähän jalokiurunkannuksen (Corydalis nobilis) lähikuvan. Näitä on muutamia niin Plaatansaarella kuin Ainolan puistossa Koskenniemen patsaan lähellä. Karkailevat vähän sinne tänne, mutta piristävät kummasti nurmikoita.Taas tulee blogeihin pieni tauko. Tuhansien muiden tapaan lähden lakkiaisiin, Helsinkiin.

No comments: