Saturday, May 3, 2008

Uusi Hannala avattu!
Vanha Hannalan huvila on kunnostettu. Se avattiin vappuna ja olimme jo kymmeneltä kahvilla. Hannalan rapistunut figuuri tuli oululaisille tutuksi Toppilansaaren tärkeimpänä maamerkkinä.

Yllä panoraama. Piha on tietysti vielä kesken. Miltei kaikki ympäröivä kasvillisuus on poistettu, mutta onneksi vanhat vuorijalavat ja kaksi siperiansembraa on pelastettu.

Toppilansaaren suunnittelun aikana selviteltiin laajasti Toppilansaaren kasvillisuuden historiaa. Noista selvityksistä löytyy varmasti ideoita. Rakennus on inventoitu ilmeisen hyvällä maulla, vanhaa kunnioittaen. Olisi hienoa että kasvillisuuskin palautettaisiin vanhaan aikaan.

Ympäristöön sopisivat esimerkiksi piharuusu 'Kempeleen kaunotar' ja venäjänruusu, puista myös lehmukset, siperianpihdat ja -lehtikuuset. Siperianhernepensas. Hannala edustaa aikaa, jolloin puistot ja puutarhat saivat vaikutteita enimmäkseen Venäjältä. Läheisessä Prikipuistossa kasvaa myös liki kaikkia näitä. Prikipuistosta vieläkin tavattavia puistolemmikkejä ja valkovuokkoja kasvatettiin perennoina. Tietoa aiheesta löytyy ja Prikipuistosta suoraan mallejakin.

Alle vappukuva sisältä. Ja kun kasviblogissa ollaan, kasvista. Tyylikkäästi maljakossa viihtyy mustikka. Taustalla näkyy hienoa sabluunalla tehtyä tapettia.

Luin Hatikasta että eteläisimmässä Suomessa on jo nähty mustikka kukassa!

No comments: