Tuesday, February 3, 2009

Merikosken muusat ja HDR

Vielä hdr-tekniikkaa koskeva postaus, tästä lähtien se on toivottavasti vain taustalle jäävä tekniikka! Uskon nimittäin että tämän blogin seuraajat ovat kiinnostuneempia puistoista ja puista...

Kuvassa on kuitenkin Terho Sakin runoilija Antero Koskenniemen muistoksi pystytetty Merikosken muusat -veistos Ainolan puistossa. Kuvasin sen keskipäivän aikaan lähes aurinkoisella ilmalla. Mustan kiven, kiven kiiltojen ja lumen sävyjen toisto minun kamerallani on tällaisessa valossa normaalisti mahdotonta. Tämä kuva valotettiin neljään kertaan (-3, -2, 0, +2) ja valotukset yhdistettin Photomatix Pro -ohjelmalla.

Alimpana on 1:1 rajauksia kuvasta. Niistä näkee kuvan laadun. Kohinasta ei tietoakaan, sävyt ovat täyteläiset ja leikkautumattomat. Pintarakenne on elävä. Yksityiskohtien runsaus voi tosin olla kiinni myös katsojan -teidän! - monitorinne erilaisista kirkkaussäädöistä.

Patsaan taustalla on muuten nuorten punakoivujen runkoja ja pari mustakuusta.

---

The image is from Oulu, Park Ainola, the statue was founded for a Finn poet, V. A. Koskenniemi. The sculptor is Terho Sakki.

This image was made and tonemapped by Photomatix Pro. Four photos, exposures were: -3, -2, 0, +2. I needed the -3 exposure because of the shining points. Two crops are 100% when you click them bigger. No noise, fine surface structure, colours, shining?

2 comments:

Anonymous said...

Ei välttämättä, sillä vinkit puiden esille saamiseksi paremmin HDR-tekniikkaa käyttäen oli erittäin opettavainen postaus. Kiitos.

Leena said...

Terveiset Joensuusta, lunta satelee hiljakseltaan, yöllä on tullut kymmenen senttiä.
Kyllä HDR tekniikka osaavissa käsissä
on hyvä, sinä näytät sen.
Kauniisti muusan kaaret tulevat esille ja kuva on kaikkea sitä, mitä sanotkin.
Olen nähnyt melko hurjia HDR käsittelyllä pilattuja kuvia ja vähän vähemmän pilattuja ja onnistuneet varmaan juuri tämän kuvan tapaan eivät huuda HDR:ää, ovat vain puhtaasti hyviä.
Leppoisaa viikonloppua sinne synnyin- ja opiskelukaupunkiin ja sinulle hyviä kuvaussessioita!