Tuesday, March 31, 2009

Impressionistisesti, metsään

Tulppaaniposti oli jostain syyst'ä tipahtanut pois, muuttunut vedokseksi, draftiksi. Julkaisin sen siis uudestaan, toivottavasti tästä ei tule sotkuja.
--

Suttuisen tiistaipäivän päätteeksi aurinko näyttäytyi illalla. Viime viikon lukemisista tuli mieleen kokeilla panorointia metsän puilla. Tässä alkuperäinen tilanne Navettakankaan metsäautotien risteyksessä:





ja tällainen siitä tuli - tässä yksi panoroinneista (suljinaika 1/8 sek). Lumi muuttuu ikään kuin sumuksi, sumun korkeus riippuu liikkeen nopeudesta.



Ja vielä toinen, abstraktimpaan suuntaan. kun kuvan kääntää esim 45 asteen kulmaan, juovia ei enää tajua rungoiksi. Kuva alkaa näyttää enemmänkin räsymatolta.




Aurinkoa oli vain hetken, ehkä kymmenkunta kuvaa sain. Kun aurinko meni pilveen, kuvista tuli harmaita, puut tumman- ja vaaleanharmaita, selvästi sumussa.

6 comments:

jek said...

Hei!
Haastan sinut miettimään valokuviesi toistuvia teemoja ja esittelemään mietintäsi tulokset blogissasi. Haasteen pohjana on aiheen pyörittely omassa blogissani (jatulintarha.blogsome.com).

Kari said...

Tervehdys

Vaimon kanssa tuli riitaa siitä, kasvaako Oulussa tammia. Itse muistelen niitä tälläkin korkeudella olevan, vaimon mukaan ne eivät enää lainkaan menesty näin pohjoisessa. Arvelin sinun ehkä tietävän asiasta?

Kari

Lassi said...

Heippa,

kyllä tammia joitakin on; Madetojan puistossa, Linnansaaressa, Kaupungintaon edessä, Lyötynpuistossa. Ne taitaa olla keskustan tammet. Kovin vanhoja eivät ole, vanhimmat ehkä 1950-luvulta.

t Lassi

Anonymous said...

Kiitti!

Kari

SusuPetal said...

Upeita runkoja noissa panoroinneissa, kerta kaikkiaan!

Lassi said...

SusuPetal SusSiunatkoon!

Toiset tykkää sumusta, toiset männyn rungoista! Sattui auringonlaskun aikaan, sai sopivat suljinajat.