Friday, April 18, 2008

Karjasillanpuiston ruhtinaat

Tämä on toinen poppeliposti! Edellisessä kuvattiin Plaatansaarelta kuinka ruhtinaanpoppelin voi opetella tuntemaan.Karjasillanpuiston ruhtinaanpoppelien (Populus x rasumowskiana) rivistö Kaupunginojan vieressä on upean tasalaatuinen. Puut kuin - samasta puusta veistettyjä. Tuuli on vielä taivuttanut ne yhteen ja samaan suuntaan. Kuva on otettu aamulla kahdeksan maissa vastavaloon; puitten takana näkyvät töihin menevien autot.Yllä: Näiden puiden oksiston rakenne lienee ruhtinaanpoppelille tyypillinen. Alin tukeva oksa painuu alas ja oksat riippuvat. Seuraava osoittaa jo vähän korkeammalle, ja näin ylöspäin mentäessä oksakulma pienenee.

Alla: Ruhtinaanpoppelin vuosikasvain on oranssi, kiiltävä ja kalju. Oksistossa on vahvasti liikkeen tunetta ja kevään odotusta.

2 comments:

Anonymous said...

Käsittääkseni tämä komea rivistö on nyt hakattu. Mitä näiden tilalle on istutettu, ei kai vaan koivua?

Lassi said...

On hakattu, muutama vuosi sitten. Ei, ei koivua mutta olisiko ollut lehmusta tai pihlajaa, jotain matalaa kumminkin. En ole käynyt pitkään aikaan paikalla. Otti päästä, sillä tässä tapauksessa ruhtinaat olivat huonon näköisiä lähinnä elokuussa. Lehdettöminäkin ne olivat oikein vaikuttava näky.