Saturday, April 5, 2008

April in the Botanical GardenKevättunnelmaa 4. huhtikuuta Kasvitieteellisessä puutarhassa!

Lepät saattavat ji kukkia Oulussa lämpimimmillä paikoilla, mutta ainakin tämä tervaleppä (Alnus glutinosa) odottelee vielä.Siperiansembran muoto on näyttävä, kun sen kasvaa avoimella, valoisalla paikalla. Tiheikössä se karsii itse oksiaan ja latvaan jää vain tiheä tupsu. Tämänkin puun ympäristöä on vuosi sitten harvennettu.


6 comments:

Anonymous said...

Kauniita ovat kuvasi sinisine taivaineen ja upeine kasveineen.

( Pitänee sinun poistaa nuo kaksi edellistä kommenttia ? )
Pitäisikö panna kirjain tunistus päälle?

Lassi said...

Hei taas! Kiekko-ottelun tauolta ehdin tänne... Sain terveiset Taunolle ja hän kyllä muisti teidät.

Poistin ne konekommentit ja kyllä nyt oli laitettava kirjaintunnistus päälle!

Pikku hiljaa kuvailen puistoja, ja nykyään yritän harjoitella erityisesti kuvien sommittelua. Taivaan sinisyys on osin apuohjelmankin, Lightroomin, ansiota. Kiitos kommentista!

peregrina said...

Ihan sattumalta löysin puistoblogisi ja jäin heti "koukkuun". Entisenä vanhana oululaisena tunnen suurta kiinnostusta edelleen Oulun kasvistoon. Liitän kirjanmerkkeihini!

Lassi said...

Peregrina, kiva!

Anonymous said...

Jaa, että urheilua seuraat. On täälläkin mies, joka liimautuu urheilukilpailuja seuraamaan niin , ettei kuule eikä näe muuta :)
Olenkin aina sanonut, että hyvä niin, maailma on mallillaan, kun miehet voivat siinä puuhassa olla, eikä sotimassa tai jossain "pahan teossa" :)
Tulin tänne kiitoksia terveisten välittämisestä sanomaan, oli hauska kuulla ja samalla täällä kotona muistella menneitä aikoja.

Itsellänikin on hyvä kamera ja jopa Photoshop Elements 6, mutta kumpaakaan en osaa hyödyntää. Ensin
oli lapset ja opiskelu, sitten oli työ ja lapset, nyt on eläkeikä ja viisi lastenlasta, eikä vieläkään aikaa esim. nyt tätä kuvausta opetella, mutta tämä on elämää ja ihan ihanaa, vaikka kuvat vähän huonoja ovatkin :))

Terveisin Leena

Lassi said...

Niin mutta, kuvaamisen pitääkin olla kivaa! Itselle tämä on paluu nuoruuden harrastukseen. Innostuin äskettäin pitämään kansalaisopistossa yhden kuvauskurssinkin - oppiakseni itse...